Chihuahua

Andledningen till att de var bloggtorka i går, var för att jag var iväg ner mot karlskrona och kollade på en Puppi!
Ja har även tingat den =)
Men den är bara 1 Vecka än så länge så ja får vänta enda till den 18/6 innan ja får hem henne =)
I am soo Happy Happy!

SÅÅ NUU, vill jag har lite förslag på namn till en söt liten flicka...
Så kör på nu ;)

Postat av: marbie
URL: http://www.marbieblogg.se 2010-05-01 / 23:24:20

Sv: oj vad roligt!

Jag hjälper dej gärna!



Chihuahuaor fryser lätt, kom ihåg det, när du tycker det är varmt så fryser oftast dem ändå. Jag har alltid kläder när hon ska gå ut. På vintern varma tröjor eller jackor, på våren/hösten; polotröjor, varma tröjor också, fleece är bra. På vintern är det viktigt att inte låta henne gå för mycket ute, dom blir väldigt kalla snabbt. Tänk att det är ett litet barn. Dom fryser också lätt om tassar! Se till att torka dem imellan o värm dem om du ska gå en promenad. Samt ha på tass-salva för att motverka sprickor. Det är oftast salt på vägarna ute och dom är väldigt känsliga mot det.



På sommaren behöver dom tunna tröjor som skyddar mot solen, dom har väldigt tunn hud så skydda alltid den med kläder. På öronen kan du ha vanlig oparfymerad solskyddsfaktor spf 50, som man har till bebisar.

Spray solskydd är enklast då du kan spraya den på hela pälsen utan att det blir så mycket kladd och den fördelar sej bättre.



Sen vad det gäller halsband o så, tänk på att aldrig ha halsband på han/hon inomhus, då många hundar har hängt sej själva i det när dom lekt!



Jackorna ska vara bekväma och inte stora/skarpa kanter som kan skava, se upp för sår från såna kläder. Luvor på jackor är jättesött men en del chihuahuaor kan tycka det är jobbigt med luvan om den är för stor. Då går dom inte ute.



Tänk på att lära henne/han gå i koppel tidigt, annars så vill dom lätt inte gå alls i koppel senare.



Ha sele ute ist för halsband när du går längre, chihuahuaor går lättare i sele. Och man kan snabbt dra upp dom i kopplet om det skulle komma en bil ect.



Hoppas du fick lite användbara tips! Fråga gärna om du vill veta mer!

Kram Marbie


Postat av: johanna
2010-05-03 / 19:04:02

Hej vad roligt att du skall få ta del av denna underbara ras :) Jag har haft en tik nu i snart tio år. Av den långhåriga modellen.

Ett tips är skippa kläder, och ta korta promenader när det är kallt :). Annars så är ajg super nöjd med back on track jacka. Men den används endast på vintern.

Det här med namn är såå svårt. Jag visste direkt vad min lilla tjej skulle heta när ajg träffade henne. Min raring heter candy :) Har även haft en kort hårig tik som hette doris ;)



Vilket tema vill ni ha på namnet? :)



Mvh Johanna (sussie och filips kompis ifrån nyår=) Om det är något du undrar så får du gärna höra av dig :)

GRATTIS till den lilla raringen!! :)


Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?